Home Bedroom Een klassieke eyecatcher: de platenspeler

Een klassieke eyecatcher: de platenspeler

by Derek | UJC

De platenspeler. Vroeger was dit het enige middel waarmee je muziek kon luisteren, tegenwoordig hoef je je telefoon er maar bij te pakken en Spotify te openen om je favoriete nummers af te kunnen spelen. Toch houd ik persoonlijk veel meer van het gevoel dat je krijgt wanneer je een goed album afspeelt vanaf je platenspeler. Het geluid klinkt veel warmer en het geknisper tussendoor zorgt echt voor dat gezellige gevoel.

Niet alleen leuk voor de oren

Een platenspeler is niet alleen leuk voor de muziek, het is ook een mooie toevoeging aan je interieur. Het geeft een echte vintage uitstraling, wat op het moment hartstikke in is. Je hebt veel modellen om uit te kiezen: van een platenspeler met een houtlook, tot een strakke, traditionele platenspeler met stofkap. Er is voor elk wat wils! Zelf heb ik een zwarte platenspeler, omdat ik dit zelf de meest tijdloze variant vind. Zwart past namelijk bij bijna ieder interieur en ik ben hier zelf denk ik het minst snel op uitgekeken.

Het zou zonde zijn als je zo’n mooi accessoire niet de plek zou geven die het verdient. Zet de platenspeler daarom op een plek in huis waar je hem goed kan zien, zoals op een dressoir. Naast dat je de platenspeler verwerkt in je interieur, kan je ook de aan de slag gaan met de bijbehorende LP’s. Hang bijvoorbeeld een paar platen in een mooi lijstje aan de muur boven de platenspeler. Doordat er zoveel verschillende soorten covers zijn, is er altijd wel een LP die bij je persoonlijke stijl past. Zelf houd ik ervan om mijn lp’s te matchen met de kleuren van mijn kamer. Zo heb ik een grijze muur, waar ik de plaat ‘Station to Station’ van David Bowie perfect bij vind passen. De plaat zelf is grijs met wit en rode letters, wat fraai afsteekt tegenover de grijze muur. Omdat ik een vrij uitgebreide collectie aan LP’s heb, vind ik het leuk om te spelen met verschillende combinaties en dit ook geregeld af te wisselen met elkaar.

Op zoek naar pareltjes

Een van de redenen dat ik zo’n grote collectie heb, is omdat mijn ouders veel platen hebben bewaard van vroeger, lucky me! Maar hoe je een collectie ook snel kan uitbreiden is door kringlopen of platenmarkten af te struinen voor die echte pareltjes. De prijzen van LP’s zijn hier iets vriendelijker en hoe vet is het wel niet om een originele Pink Floyd plaat te vinden? Het kan soms wel zo zijn dat deze platen gewoon niet goed meer klinken, omdat ze letterlijk grijs zijn gedraaid. Dat is wel het risico dat je neemt met tweedehands platen kopen. Maar als je dan iets vindt wat wél goed klinkt en waarvan de prijs ook nog eens betaalbaar is, is het de moeite dubbel en dwars waard.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: