Home Dakterras inspiratie

Dakterras inspiratie

by Christy | UJC

Kun je wel wat ideeën gebruiken bij het inrichten van je dakterras of ben je gewoon wat inspiratie aan het opdoen? Dan zit je precies goed! Je vindt hier dakterras inspiratie vanuit mijn eigen huis.

Dakterras ideeën

Het eerste jaar dat ik in dit huis woonde, heb ik eigenlijk weinig aan het dakterras gedaan en me vooral gefocust op de inrichting van de woonkamer en slaapkamer. Ik heb een klein picknicksetje neergezet en met kerst een kerstboom haha, maar that’s it. Dit jaar werd het dus tijd voor dit project en heb ik veel dakterras inspiratie opgedaan op Pinterest en Instagram. Hier zie je natuurlijk vaak de mooiste plaatjes en en deed honderden ideeën voor mijn dakterras op. Achteraf gezien waren er toch wat meer dingetjes waar ik rekening mee moest houden, waardoor ik wat wensen heb moeten wijzigen. Zo ziet een hele groene wand er ontzettend mooi uit, maar klimplanten hebben ook veel ruimte in de grond nodig om te groeien. Dat valt bij een dakterras vaak tegen natuurlijk. Een vloerkleed buiten vond ik ook een super knus idee, maar die kun je na een paar flinke regenbuien weggooien als je geen overkapping hebt.

Dakterras inspiratie bij Urban Jungle Classics

Je vindt hier dakterras ideeën voor een ruimte die standaard is. Het is een redelijk oppervlakte, namelijk 16 m2. Verder liggen er grijze stenen als ondergrond en heb ik meteen een stopcontact laten plaatsen. Ik heb met meubels en accessoires gewerkt die makkelijk te plaatsen en verplaatsen zijn, want ik wil nog weleens lekker impulsief de boel omgooien. Zeker als ik weer iets nieuws neerzet, blijkt vaak dat ik iets anders weer beter kan verzetten. Je doet hier dus dakterras inspiratie op die eigenlijk overal wel toe te passen is. Ook niet onbelangrijk: deze is ook nog binnen een leuk budget. Ik ben vaak dagen bezig met de beste kwaliteit voor de beste prijs zoeken, voordat ik uiteindelijk een meubel of accessoire aanschaf. Dat geldt niet alleen voor het dakterras maar ook voor binnen. Je kunt dus met een gerust hart hier inspiratie voor je dakterras opdoen en precies hetzelfde kopen, zonder dat je de rest van de maand pasta pesto eet haha!