Home Eetkamer inspiratie

Eetkamer inspiratie

by Christy | UJC

Kun je wel wat ideeën gebruiken bij het inrichten van je eethoek of ben je gewoon benieuwd hoe het er bij een ander uitziet? Dan zit je precies goed! Je vindt hier eetkamer inspiratie voor een kleine, sfeervolle eethoek in je huis.

Eethoek inspiratie voor kleine ruimtes

Ik kan eigenlijk niet echt spreken van eetkamer inspiratie, want het is bij mij in huis eerder een eethoek tussen mijn woonkamer en keuken. Ik woon in een appartement, dus uiteindelijk zitten er geen deuren of wanden tussen deze drie ruimtes. We kunnen dus beter spreken van eethoek inspiratie. Ik hou echt van een heerlijk gedecoreerde eettafel en ben zo’n servies freak dat ik zelfs al speciale Paasbordjes had gekocht voordat ik überhaupt wist waar ik uiteindelijk zou gaan wonen. Inmiddels zijn we een aantal Pasen verder en ze staan nog altijd opgeborgen in de kast haha!

Eettafel inspiratie

In vind het zelf heerlijk om inspiratie op te doen voor een eetkamer. Ik moet zeggen dat als ik ooit in een ‘echt’ huis mag gaan wonen, dit me de leukste ruimte lijkt om in te richten. Dat komt denk ik ook omdat ik graag kook en van thuis uit gewend ben aan een woonkeuken. We hadden ook een officiële eetkamer, maar daar maakten we eigenlijk buiten kerst om weinig gebruik van. Een keuken met een gezellige eettafel waardoor je zelf dichtbij je eters staat tijdens het bereiden en lekker uitkijkt over de tuin, lijkt me echt geweldig. Nu moet ik zeggen dat dat eerste wel het geval is op dit moment. Waar ik ook sta in huis, ik sta altijd dichtbij haha! Zeker één van de voordelen van een klein huis.

Inspiratie voor jouw eetkamer

Voordat ik ging verhuizen heb ik veel eetkamer inspiratie opgedaan op Pinterest, maar ook in winkels zoals Loods 5. Uiteindelijk heb ik eigenlijk alle meubels online gekocht, maar ik heb vooraf alles ‘offline’ bekeken en getest. Het is bij een eettafelbank of stoelen natuurlijk wel belangrijk dat deze goed zitten. Ik heb trouwens wel geprobeerd zoveel mogelijk te bestellen bij de winkel waar ik ook fysiek geweest was. Inspiratie voor de eettafel zelf doe ik vaak bij H&M Home. Daar komt ook zo’n beetje alles qua servies en decoratie voor op de eettafel vandaan. Ieder seizoen wordt ik weer verliefd op een aantal items en inmiddels kan ik denk ik voor 20 man een 5-gangen diner serveren zonder een bord twee keer te gebruiken haha! Nu mijn eigen inrichting van de eethoek zo’n beetje klaar is, hoop ik met deze blog jou wat inspiratie voor je eetkamer te bieden.