Home Favoriete vegetarische recepten

Favoriete vegetarische recepten

by Christy | UJC

Naast mijn interieur zorgen ook de momentjes met fijne mensen om me heen voor dat echte ’thuis’ gevoel. Over het algemeen komt daar aardig wat voedsel (en wijn) bij kijken. Ik eet inmiddels al heel wat jaartjes geen vlees meer, dus alle recepten die je hier vindt zijn vegetarisch. Bon appétit!

Vegetarische recepten in alle soorten en maten

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik eet, omdat ik geen vlees eet. Ik vind het altijd lastig om deze vraag te beantwoorden, want voor mijn gevoel eet ik ‘normaal’. Ik eet al vanaf mijn 20e geen vlees meer en inmiddels mijn ouders ook al een aantal jaar niet meer. Veel vriendinnetjes proberen regelmatig vega recepten, dus ook als ik daar eet hoef ik er eigenlijk niet over na te denken. Toch leek het me wel leuk om mijn favoriete vegetarische recepten hier te delen. Die zijn erg divers, van vegetarische worstenbroodjes voor het Paasontbijt tot een vegetarische quiche die ik zo’n beetje elke week met een kleine variatie maak. Ook ben ik helemaal gek op soep, dus daar zul je ook geregeld een receptje voor vinden. Die laatste twee zijn sowieso twee makkelijke vegetarische recepten om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt namelijk zo’n beetje elke soort groente in een quiche of soep verwerken!

Veel recepten zijn vegetarisch

Ik vind koken ontzettend gezellig, maar ik merk wel dat ik nu ik alleen woon veel makkelijke vegetarische recepten maak. Ik ga niet zo snel in de keuken staan voor een driegangendiner als ik het alleen op ga eten. Ik maak daardoor vaak gerechten waar ik vaker van kan eten, zoals soep of een vegetarische pasta. Deze gerechten zijn simpel te bereiden en voor mijn gevoel zijn het gerechten die ook niet-vegetariërs eten of met een mini aanpassing al vega zijn. Denk aan een groentebouillonblokje i.p.v. runds of een Bolognaise saus met vega gehakt. Met een enkele aanpassing van een ingrediënt wordt dit al een vegetarisch recept, zonder dat het wat aan de bereidingswijze (of smaak) verandert. Dit lijkt misschien saai, maar zijn voor mij persoonlijke hele belangrijke ‘instap’ vega recepten geweest toen ik stopte met vlees eten. En laten we zou eerlijk zijn, een goede pasta smaakt altijd!

Vega recept met eigen inbreng

Ik zal hier over het algemeen niet de snelle hap van de dinsdagavond delen, maar recepten waar ik wat langer voor in de keuken sta of voor een speciale gelegenheid maak. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn favoriete vegetarische recepten over het algemeen telkens wat wisselen aangezien ik tijdens het koken altijd nog wel een ingrediënt tegenkom en deze snel even toevoeg om eens wat anders te proberen. Ik adviseer je dan ook zeker hetzelfde te doen, mocht je deze vega recepten thuis uitproberen. Oh ja, stuur vooral even een fotootje van het resultaat. Ik ben erg benieuwd!

Mocht je op zoek zijn naar leuke BBQ recepten, dan kun je ook mijn vis BBQ recepten eens bekijken. De naam zegt het al natuurlijk, maar deze zijn niet vegetarisch. Mocht je een visje eten op z’n tijd, dan kun je er vast van genieten! De recepten zijn ook gewoon in de oven/pan te bereiden :).