Home Health Beginnen met yoga thuis

Beginnen met yoga thuis

by Christy | UJC

Op zoek naar nieuwe hobby’s

Dit is vast geen onbekende voor je. Vooral nu in corona tijd merk je dat veel mensen op zoek zijn naar nieuwe hobby’s om de tijd een beetje te doden. Ergens helemaal niet zo verkeerd denk ik! Waar ik eerst elke zaterdag uitsliep na een uit de hand gelopen vrijdagavond, had ik de eerste maanden van corona ineens zeeën van tijd in het weekend. Op mijn werk had ik het gelukkig wel erg druk, dus doordeweeks heb ik daar weinig last van gehad.

Wel werkten we natuurlijk thuis en daarom vond ik het erg belangrijk om een goed ritme te houden. Ik ken mezelf inmiddels… Als ik hier niet bewust mee bezig ben, dan stap ik zo laat mogelijk uit bed en zit ik na een week elke dag in joggingpak achter de laptop. Dat ging me niet gebeuren!

Starten met yoga vanuit huis

Normaal gesproken ging ik altijd 4-5 keer per week naar de sportschool. Dit doe ik nu dik 1,5 jaar en ik merkte al die tijd al dat mijn spieren erg kort waren geworden. Het werd zo erg dat ik helemaal door m’n knieën moest om mijn veters te strikken. Daar stoorde ik me al een tijdje aan en daar was de oplossing voor beide problemen: beginnen met yoga. Op die manier begon ik de dag lekker energiek en toch ontspannen én kon ik toch aan mijn lichaam werken.

Yoga biedt ontzettend veel voordelen. Ik merkte het al snel in mijn flexibiliteit, maar ook in mijn spierkracht en hoe deze zich vormden. Op mijn piek deed in een half uur tot een uur yoga per dag en daar had ik aardige spierpijn van. Mijn nek en rug werden een stuk slanker en de benen een stuk sterker. Ook zul je merken dat het echt een ontspan moment voor jezelf is en dat je met de ademhalingsoefeningen ook op stressmomenten op je werk of in het verkeer, snel weer kunt aarden.

Gouden tip: Daily Yoga

Beginnen met yoga thuis is veel makkelijker dan je denkt met de app Daily Yoga. Zeker als je een beginner bent is dit echt een uitkomst. Toen ik ging starten met yoga keek ik naar allerlei posts op Instagram en dan probeerde ik deze na te doen, maar dit was niet echt ontspannend. Ik vind het sowieso lastig om mijn aandacht lang ergens bij te houden en relaxen gaat me ook niet zo goed af. Daily Yoga is daarom echt ideaal voor me. Het eerste yoga programma is bedoeld voor de echte beginner en ook nog eens gratis. Je volgt 7 lesjes waarin je diverse oefeningen uitvoert terwijl je begeleid wordt door een yogi. De ene les focust zich op flexibiliteit, de andere weer op kracht, zodat je alle aspecten meekrijgt van yoga. 

Beginnen met yoga thuis en toen?

Ik heb er vervolgens voor gekozen om structureel te beginnen met yoga thuis. Ik heb dus de betaalde versie aangeschaft en was maandenlang dagelijks op mijn matje te vinden. Beginnen met yoga is één ding, maar om het vol te houden is voor mij, zoals met eigenlijk alles, erg lastig. Ik wil ergens 200% voor gaan of helemaal niet, helaas niet altijd een fijne eigenschap. Zodra er weer andere verantwoordelijkheden om de hoek kwamen kijken, ben ik het weer uit het oog verloren.

Inmiddels zijn de sportscholen weer open en ben ik daar erg fanatiek bezig. Nu we weer meer thuis moeten gaan werken door Corona ben ik wel van plan om weer te starten met yoga. Voorheen deed ik dit ’s ochtends, maar ik blijf nu denk ik de dag starten in de sportschool en ga yoga juist ’s avonds doen. Ik denk namelijk dat je hierdoor ook erg ontspannen in bed gaat liggen.

Waarom wil jij beginnen met yoga?

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: