Home Inspiration De rollercoaster van een nieuwbouw appartement

De rollercoaster van een nieuwbouw appartement

by Christy | UJC

De aanloop naar mijn nieuwe huisje

Op 5 december 2018 was het eindelijk zover, ik kreeg de sleutel van mijn appartement! Vanaf het moment dat mijn oog erop gevallen was (om precies te zijn negen maanden ervoor), was er geen dag voorbij gegaan dat ik niet met de inrichting van mijn nieuwe huisje bezig was. Ik kon niet wachten totdat ik alle ideeën die ik op papier had gezet eindelijk uit kon gaan voeren. Het is een nieuwbouw appartementencomplex, dus in die maanden waren er heel wat dingetjes die toch net anders uitvielen dan vooraf gepland. Dat gold voor zowel mijn eigen appartement, als de buitenkant van heel het complex.

Zo was het eigenlijk de bedoeling dat ik draai kiep deuren zou krijgen, maar de afmetingen bleken anders te zijn en toen paste er alleen gewone draaideuren in. Op zich geen probleem, maar achteraf was het toch wel lekker geweest als ik ze tijdens onze steeds warmere zomers ’s nachts als raam open kon zetten i.p.v. de deur wagenwijd open te moeten zetten. Er zijn ergere dingen natuurlijk!

Het was sowieso een bijzonder project, omdat de eerste verdieping, waar ook mijn appartement zit, al bestond en de tweede verdieping daar bovenop gebouwd is. De eerste verdieping bestaat zodoende uit de oude stenen muren en de tweede is een combinatie van kunststof plaatmateriaal en steen. Dat laatste stond eigenlijk niet beschreven op de bouwtekeningen en ik moest er in het begin aan wennen, maar achteraf ziet het er prima uit.

Voorheen had het gebouw een bruine steen en uiteindelijk is alles vlak voor de oplevering in dezelfde kleur als de kunststof gevelbekleding van de tweede verdieping geverfd, namelijk een wit-grijzige tint. Deze is gecombineerd met antraciet grijzen kozijnen, dus ondanks dat het pand niet volledig nieuwbouw is, ziet het er super modern uit!

Een droom die uitkwam

Uiteindelijk was mijn huisje zelfs mooier dan ik had durven dromen, ook voordat het ingericht was. Het moment dat ik de voordeur binnenstapte, voelde ik me thuis. Ik vond dit van tevoren erg spannend, omdat je bij nieuwbouw natuurlijk iets koopt vanaf een tekening. Een bestaand huis ga je bezichtigen en dan voel je vaak direct of je op je gemak bent, hoe hoog de ramen zijn, hoe het licht naar binnen valt etcetera. In mijn geval was dit allemaal een gokje, maar ik had het niet beter kunnen wensen. Na de oplevering kom je altijd wat onverwachte kleinigheden tegen, zoals weinig stopcontacten of aansluitingen die net op een onhandige plek zitten. Ook valt de planning van de stukadoor en tegelzetter natuurlijk net even anders uit dan jij voor ogen had, maar buiten deze standaard puntjes hebben we vlot door kunnen werken. Uiteindelijk was ik eind januari helemaal over naar mijn nieuwe stulpje.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: