Home Inspiration Dilemma: wel of geen motorrijbewijs halen

Dilemma: wel of geen motorrijbewijs halen

by Christy | UJC

Dit is vast iets wat jullie nog niet van me wisten, maar ik twijfel al jaren om mijn motorrijbewijs te halen. Aan de ene kant lijkt het me heerlijk om zelf te rijden in plaats van altijd achterop te springen, anderzijds vind ik het een aardige investering en ergens toch ook eng om zelf op twee wielen de snelweg op te rijden. De droom staat ook niet altijd op de voorgrond, maar telkens als de lente begint en m’n vader me zaterdagmiddag belt om een paar uurtjes te touren, begint het toch weer te kriebelen.

Onze motor geschiedenis

Mijn vader rijdt al vanaf zijn achttiende motor. Vroeger zijn mijn ouders zelfs samen op de motor naar Spanje gereden, maar vanaf mijn geboorte stond deze hobby op een laag pitje.  Een jaar of 10 geleden was het dan toch zo ver: hij kocht een nieuwe motor. Een Suzuki Intruder met een hele nieuwe outfit, van een helm en handschoenen tot aan een soort denim broek waar metaal doorheen verweven zit en natuurlijk een stoer, leren motorjack.

Wat ik denk ik nog de tofste aankoop vind, is een Bluetooth systeem waardoor je constant met elkaar via je helmen kunt praten. Ik had hier dus nooit eerder over nagedacht, maar toen m’n ouders vroeger richting Spanje vertrokken kon je urenlang amper met elkaar communiceren. Not so romantic after all haha!

De juiste motor gear

Twee jaar geleden ben ik met m’n vader 4 dagen gaan touren in Engeland. Echt geweldig leuk om samen te doen! Zakelijk gezien zitten hij en ik erg op één lijn, maar qua hobby’s en andere bezigheden zijn er niet al te veel overeenkomsten buiten deze. Ik hoef hem bijvoorbeeld écht niet te vervelen met een middagje winkelen, dus dit soort momenten zijn echt kwalitatieve vader-dochter tijd. Normaal gesproken trok ik altijd een stevig paar schoenen aan en een leren jackie van de Zara, maar aangezien we een echte trip gingen maken, werd het toch tijd voor een veiligere outfit.

Jeetje, wat schrok ik even van de prijzen. Dit is zeker geen goedkope hobby! Gelukkig hadden mijn ouders al een tweede helm die ik kon lenen, want die zijn een stuk prijziger dan ik dacht. Zij kozen voor ROOF, maar een Shoei helm is bijvoorbeeld ook een mooie optie. Deze is een stuk betaalbaarder en natuurlijk hartstikke veilig. Wel heb ik een leren broek gekocht en thermokleding. Het leren Zara jasje mocht ook blijven samen met flink stevige Dr. Martens die ik nog in de kast had staan. We were ready to go!

Een top ervaring in de UK

Wat een heerlijke tocht hebben we gehad. Eerst zijn we richting Calais gereden waar we de trein hebben gepakt richting Engeland. We overnachtten in Winchelsea, ongeveer een uurtje tot anderhalf van Brighton vandaan en hebben eigenlijk elke dag een aantal uurtjes getoerd in de omgeving. De ene dag kwamen we in een mega regenbui terecht, de andere dag was het heerlijk weer en hebben we lekker over het strand gewandeld én natuurlijk fish & chips gegeten. Mocht je besluiten om richting Engeland te rijden, denk er dan wel aan dat je aardig moet wennen omdat je aan de linkerkant moet rijden. Verder is het echt één dikke aanrader. Als ik er nu weer aan terug denk, wordt het toch weleens tijd om gewoon voor dat rijbewijs te gaan!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: