Home Inspiration Help, mijn plantjes gaan dood!

Help, mijn plantjes gaan dood!

by Christy | UJC

Urban Jungle Plantenverslaving

Zoals je waarschijnlijk op het eerste oog op mijn blog al wel gezien hebt, ben ik helemaal gek op planten. Niet zo vreemd in een Urban Jungle interieur natuurlijk. Ik woon nu 1,5 jaar in mijn appartement en als ik even om me heen kijk, heb ik alleen al in de woonkamer zo’n 14 planten staan. Ik probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen en ze allemaal de nodige aandacht (lees water en voeding, maar ook zonlicht) te geven.

Planten Probleem Plekjes

Helaas zijn er inmiddels toch al heel wat planten gesneuveld. Voor een aantal planten, zoals bijvoorbeeld mijn Kentiapalm, weet ik inmiddels dat ik deze niet op een plek moet zetten waar het erg waait. Toch blijft één punt lastig, namelijk deze zwarte hoekplankjes gevuld met planten. Deze bevinden zich in de keuken en zowel de hal- als badkamerdeur slaan open naar deze hoek. Het is al geen plek waar veel daglicht komt en ik laat ook regelmatig deze deuren openstaan, waardoor ze al helemaal in het donker staan. Stom!

Regelmatig zet ik ze ’s ochtends voor het raam voordat ik ga werken in de hoop dat een dagje zonlicht ze goed doet. Inmiddels heb ik de planten op deze plek denk ik al 3 keer vervangen en tijdens mijn laatste bezoek aan het tuincentrum heb ik bewust gekozen voor planten die in de schaduw moeten staan. Helaas zie ik elke dag toch weer meer dorre en slaphangende blaadjes. Ik ben natuurlijk gaan Googelen naar oplossingen en kwam er eentje tegen waar ik niet eerder aan gedacht heb, namelijk kunstplanten. Ik vond de website van Maxifleur waar ze prachtige kunst varianten verkopen.

De voordelen van Maxifleur kunstplanten

Normaal gesproken ben ik altijd fan van ‘echt’, maar om elke 3 maanden nieuwe planten te kopen is echt geen doen en de kwaliteit van Maxifleur lijkt me erg goed, zeker als ik de recensies bekijk. Ze hebben een groot assortiment met kunst planten, bomen en bloemen, maar ook kunst hangplanten. Die laatste kan ik goed gebruiken in de keuken. Daarnaast zie je natuurlijk geen potgrond bij echte hangplanten, dus ik kan me voorstellen dat een kunstvariant niet van echt te onderscheiden is. Ook bieden kunstplanten nog andere voordelen, zoals weinig tot geen onderhoud. Toen ik laatst een weekje op vakantie ging was ik toch even zenuwachtig hoe ik mijn planten terug zou vinden. Binnen was het geen probleem, maar buiten heb ik uiteindelijk zo’n beetje alles weg kunnen gooien. Hartstikke zonde! Uiteindelijk vind ik het verzorgen van m’n plantjes ook altijd wel erg rustgevend, dus ik denk dat voor mij een combinatie uiteindelijk de voorkeur heeft.

Real or fake, hoe sta jij hier tegenover?

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: