Home Inspiration Het kiezen van een keuken

Het kiezen van een keuken

by Christy | UJC

Standaard keuken met extra opties bij nieuwbouw

Toen ik in december 2018 de sleutel kreeg van mijn nieuwbouw appartement moest eigenlijk alles nog gebeuren, behalve het zetten van de keuken. Deze kwam namelijk standaard bij de aankoop van het appartement. Het is in principe een prachtige keuken en je kon uit diverse uitbreidingsopties kiezen, maar ik was zelf voor een ander type keuken gegaan. De standaard optie was heel basis, dus ik heb gekozen voor een donker natuurstenen blad en hoogglans witte kastjes. Eigenlijk is dit qua stijl veel moderner dan de rest van mijn huis, maar de basis opties pasten al helemaal niet. Persoonlijk had ik een keuken die landelijk oogt mooier gevonden, omdat ik in de andere ruimtes ook voor veel houten meubels gekozen heb. In mijn appartement zitten de woonkamer, eetkamer en keuken in dezelfde open ruimte dus dat was wel een mooier geheel geweest. Uiteindelijk heb ik deze moderne keuken geprobeerd wat meer sfeer te geven door geglazuurde tegeltjes op de muur boven het aanrecht. Ook heb ik mooie apparatuur gekocht van KitchenAid in het zwart, zoals een keukenmachine en waterkoker. Hierdoor komt de retro stijl van het merk terug in de keuken maar de kleur maakt ze weer iets strakker. Op die manier probeer ik de moderne touch van de keuken wat te verminderen.

Wat ik in het vervolg zou doen

Eerlijk is eerlijk, als je zelf een keuken uit gaat zoeken is deze altijd een stuk duurder dan wanneer je bij het nieuwbouwproject een keuken kunt kiezen met wat uitbreiding. Toch zou ik dat een volgende keer liever doen als dat financieel mogelijk is. Op die manier kun je ook voor exclusieve keukens kiezen en deze ruimte echt uniek en persoonlijk maken.

Als ik nu weleens bij de buren binnenstap lijkt het alsof ik in mijn eigen keuken sta, ondanks dat ik deze qua opties al wel uitgebreid heb. De apparatuur die erin zit is prima, maar ik had zelf iets anders gekozen. Een inductieplaat is bijvoorbeeld tegenwoordig zo’n beetje standaard, maar ik vind op gas koken toch een lekkerdere geur geven. Daarnaast ben ik gek op gerechten uit de oven (met name omdat je dan tijdens de bereiding de keuken al op kunt ruimen i.p.v. na het eten ;)), dus die had ik zelf niet als combinatie met een magnetron en in dit kleine formaat gekozen.

Al met al mag je met een nieuwe keuken natuurlijk nooit klagen, maar dromen mag altijd vind ik!

Wat zou jij aan je huidige keuken veranderen?

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: