Home Inspiration Mijn eeuwenoude Macbook en de keuze van mijn moeder

Mijn eeuwenoude Macbook en de keuze van mijn moeder

by Christy | UJC

Hoe kies je de perfecte laptop

De perfecte laptop is natuurlijk voor iedereen anders. Mijn moeder is bijvoorbeeld al jaren (nee, ik overdrijf echt niet) bezig om een laptop aan te schaffen. Elke keer zit ze gruwelijk in twijfel en dat maken we er binnen het gezin niet beter op. Ik ben een enorme Apple fan, maar mijn broertje gaat eigenlijk altijd voor Samsung. Dat geldt voor zijn laptop, maar ook voor zijn smartphone. Aan de keukentafel hebben we dus bijna maandelijks een discussie over wat ze aan moet schaffen en we zijn er nu dan toch 99% zeker uit.

Een laptop of een Macbook?

Ik heb zelf 8 (!) jaar geleden mijn Macbook gekocht en daar werk ik nog steeds elke dag met veel plezier op. Destijds was ik nog student in Amsterdam en dan was een Macbook meer regel dan uitzondering in de collegezaal. Ik had eerst een laptop van HP aangeschaft, omdat mijn vader de prijs van een Macbook uit den boze vond, maar dat bleek geen top keuze. Hij was erg zwaar en als je tijdens een lange schooldag je oplader vergeet en stiekem een aflevering van je favoriete serie wil kijken tijdens college, dan kon ik het vergeten met m’n batterij.

Al tijdens het eerste collegejaar kocht ik dus mijn Macbook Air. Deze was gemakkelijk mee te nemen en start direct op als je hem opent. Het enige wat lastig was is dat je geen Office pakket hebt en deze heb ik zelfs tot op de dag van vandaag niet aangeschaft. Ik mis het af en toe wel, maar ben zo gewend geraakt aan andere programma’s dat dit prima werkt voor mij.

De keuze voor m’n moeder

Nu denk je natuurlijk dat mijn moeder uiteindelijk voor een Macbook heeft gekozen, maar niets is minder waar. Zij vindt namelijk totaal andere eigenschappen belangrijk. Zo gaat ze haar laptop eigenlijk alleen maar thuis aan een bureau of misschien een keertje op de bank gebruiken. Ze kijkt geen films en zal ook niet gaan gamen, maar vindt juist Outlook en Office ontzettend belangrijk. Dat lichte gewicht, een Retinascherm of de lange batterijduur zijn dus een helemaal niet interessant voor haar. Uiteindelijk is er dus eigenlijk geen reden behalve het imago van Apple om een Macbook aan te schaffen. Ze heeft er daarom voor gekozen om voor een laptop van een ander merk te gaan. Welke dat wordt weten we nog niet, dus alle tips zijn welkom!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: