Home Inspiration Verbouwtips voor een soepele verbouwing

Verbouwtips voor een soepele verbouwing

by Christy | UJC

Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat ik verhuisd ben naar mijn nieuwbouw appartement. Bij nieuwbouw denk je al gauw dat alles perfect opgeleverd wordt en dat je alleen de leuke dingen nog moet doen, zoals een mooie vloer uitkiezen en een laagje verf op de muur zetten. Helaas is niets minder waar! Uiteindelijk heeft het nog ruim drie maanden geduurd voordat ik mijn appartement officieel in kon.

Verbouwtips die je echt nodig hebt

Ondanks dat ik geen enorme verbouwing aanging, loop je ook bij nieuwbouw vaak tegen ruimtes aan waar niet alles zo gebouwd is zoals je het voor ogen had. Ik kon bijvoorbeeld niet voor een andere badkamer kiezen dan de meest basis optie, terwijl er hartstikke veel ruimte was voor een luxere badkamer. Die ging er dus meteen uit en zo begon ik toch nog aan een kleine verbouwing. Je raad het al, daar kwam meer bij kijken dan gedacht! Van het inschakelen van vaders tot aan een afvalcontainer om alle troep kwijt te kunnen. Daarom deze verbouwtips vanuit mijn ervaring. Daarmee kom je er wel!

De juiste partijen inschakelen

Vraag in je omgeving met welke partijen zij goede ervaringen hebben gehad. Je kunt bij een grote verbouwing natuurlijk ook alles onderbrengen bij een aannemer, zodat je niet alle partijen zelf aan hoeft te sturen en niet telkens op locatie hoeft te zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk ook heel bijzonder en leerzaam om dit proces van dichtbij mee te maken. Uiteindelijk wordt het namelijk wel jouw droomhuis! Vergeet ook vooral niet al deze bedrijven op tijd in te schakelen. De meeste stukadoors, timmermannen, aannemers etc. zitten de laatste tijd erg vol. Vraag je ze niet op tijd, dan kan het zomaar zijn dat je nieuwe paleis een hele tijd leeg staat.

Afbreken voordat je op gaat bouwen

Bij een verbouwing bestaat het eerste gedeelte vaak uit slopen. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen, aangezien de gedachte is dat dit niet heel netjes hoeft. Ga je gedeeltes in huis slopen waar bedrading loopt of waar gevaarlijke materialen liggen zoals asbest, dan kun je een professioneel sloper inschakelen zoals Maton Groep. Er worden namelijk steeds strengere voorwaarden gesteld aan slopen en de regelgeving verandert vaak. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de materialen die vrijkomen zo goed mogelijk hergebruikt worden, vaak wel zo’n 80%. Met het oog op duurzaamheid zou slopen dus wel degelijk aandacht moeten krijgen tijdens het verbouwproces. Wat ook fijn is, is dat zij alle troep die vrijkomt meenemen en verwerken. Ga je zelf slopen, dan zul je er op een andere manier voor moeten zorgen dat dit bij de stort terecht komt.

Wat een troep!

Nu we het er toch over hebben! De volgende verbouwtip gaat ook over afval. Tijdens het slopen kom je voor veel troep te staan, maar in de volgende stappen naar je droomhuis zul je voor veel afval komen te staan. Verpakkingen van materialen tijdens het bouwen, maar ook van je meubels wanneer je gaat inrichten. Je kunt ervoor kiezen om dit telkens zelf naar de stort te brengen, maar een bouwafval container is ook een goede optie. Deze worden bij Maton Groep bijvoorbeeld al binnen 24 uur geleverd en ook weer binnen die tijd geleegd nadat je even contact opneemt. Je kunt ze in verschillende maten huren en zo vaak laten legen als je wil, dus zowel voor de kleine als grote verbouwing ideaal!

Laat je omgeving helpen

Deze verbouwtips zouden niet af zijn zonder even na te denken over de portemonnee. Een nieuw huis kopen is al een hele investering, dus voor de meeste mensen is het belangrijk om daarna toch even op de centjes te letten. Ben je van plan om te verbouwen, denk dan eerst eens na wie er uit jouw omgeving zou kunnen helpen. Ik heb een vader met twee linkerhanden, maar de vader van mijn beste vriendin werkt al heel zijn leven in de bouw. Inmiddels al coordinator, maar voor mij maakte hij wel een uitzondering ;). Hij heeft zelf super veel geholpen, maar ook weer mensen ingeschakeld uit zijn bouwprojecten die voor een betere prijs konden stucen bijvoorbeeld. Oh ja, sta er trouwens niet van te kijken als je later ook een keertje om een gunst gevraagd wordt haha!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: