Home Inspiration Vergroot je tuinplezier met een overkapping of tuinkamer

Vergroot je tuinplezier met een overkapping of tuinkamer

by Christy | UJC

Je kent het wel, die warme dagen in de lente waarbij het ’s avonds eigenlijk weer net te koud is om buiten te blijven zitten. Of juist zo’n zomerse dag waarbij er ineens dikke druppels uit de lucht komen vallen, maar de temperatuur nog wel heerlijk is om buiten te zitten. Ik heb in mijn paleisje eigenlijk niets te klagen, maar dit zijn de enige momenten waarop ik toch iets mis en dat is een overdekt stukje op mijn dakterras. Vooral omdat ik voorheen bij mijn ouders thuis wel een overkapping had waar we op dat soort momenten de gezelligheid toch voort konden zetten. Inmiddels hebben ze zelfs een 2.0 versie.

De overkapping omgetoverd tot tuinkamer

Even wat technische info. Jup, er is echt een verschilletje tussen deze twee! Een tuinkamer is namelijk een overkapping met alle zijden gesloten. Deze kunnen bestaan uit aluminium of glazen wanden, maar ook uit draai- of schuifdeuren. Van de overkapping hebben we de afgelopen jaren zeker plezier gehad, maar ik moet zeggen dat het altijd een beetje lastig was in het onderhoud. Al het blad waait namelijk altijd deze hoek in en voordat we op een zomeravond de boel opgeruimd hadden kon je eigenlijk weer naar binnen. Het kwam er dus vaak op neer dat er veel spullen in opslag stonden, zoals een BBQ, die op een warme dag ‘naar buiten’ gereden werd. Super zonde natuurlijk, dus daar hebben we wat op bedacht!

Extra lange zomerdagen met screens

Afgelopen zomer hebben ze een Big Green Egg aangeschaft waardoor we een stuk meer tijd buiten doorbrachten. Ook als het wat miezerde of juist als het heel warm was, wilden we eigenlijk buiten kunnen eten. Ze besloten dus om de veranda om te bouwen naar een tuinkamer. Ze kozen voor screens omdat je deze ook gedeeltelijk kunt laten zakken. De zon schijnt rond etenstijd altijd naar binnen, dus ideaal om deze nu even buiten te houden! Daarnaast kijk je van binnen wel naar buiten, maar vanuit buiten kun je niet naar binnen kijken als de screens dicht zijn.

Het is gedeeltelijk een aluminium overkapping, want het dak is gemaakt van hout, maar de zijwanden zijn wel gemaakt van aluminium. Inmiddels is hij dus helemaal dicht, want ze hebben aan de voorkant screens laten plaatsen. We hebben in de veertien jaar dat de veranda er stond niet zoveel plezier gehad. Een top keuze dus!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: