Home Kitchen Favo keukenmachine: KitchenAid Mini

Favo keukenmachine: KitchenAid Mini

by Christy | UJC

Kitchen essential: KitchenAid Mini

Als ik je vraag welk voorwerp niet kan ontbreken in jouw droomkeuken, wat komt dan als eerste in je op? Misschien is het een SMEG koelkast, een Le Creuset braadpan of een Wesco prullenbak? Bij mij kwam er altijd maar één ding bij me op en dat is een KitchenAid keukenmachine. In de maanden voor mijn verhuizing heb ik de aanbiedingen bij verschillende zaken in de gaten gehouden. Uiteindelijk werd het een Black Friday deal bij De Bijenkorf, korting én een gratis rasp, yes! Aangezien de keuken in mijn nieuwe appartement niet de allergrootste zou worden, leek het me verstandig om voor de KitchenAid Mini te gaan. 

KitchenAid Mini black

Ik heb lang getwijfeld over de kleur van de KitchenAid mini die ik wilde kopen. Ik vond een amandelwit- of mint kleurige prachtig omdat ze zo’n retro gevoel geven. Aangezien ik uit een aantal materialen kon kiezen voor de keuken bij het kopen van mijn appartement, wist ik niet 100% hoe mijn keuken er uit kwam te zien en vond ik de kleur kiezen nog lastiger. Uiteindelijk koos ik voor de KitchenAid Artisan Mini Black, een keukenmachine in een mooie matzwarte kleur. Ik was bang dat amandelwit erg gelig zou zijn bij een witte keuken en mintgroen vond ik toch erg gewaagd voor zo’n dure aankoop. De KitchenAid Artisan Mini in het zwart is toch een stuk tijdlozer en dat vond ik erg belangrijk aangezien het toch een aankoop voor het leven is.

Het gebruik van een KitchenAid Mini keukenmachine

Als je me vraagt of een KitchenAid beter is dan een andere keukenmachine, kan ik daar eerlijk gezegd geen antwoord op geven. Ik heb zelf nooit eerder een keukenmachine gehad en heb altijd alles met de hand gekneed. Wel kan ik zeggen dat de KitchenAid Mini echt geweldig werkt. Ik heb er verschillende soorten deeg en beslag in gemaakt, zoals voor vega worstenbroodjes,  quiche en cake en de structuur is elke keer weer perfect. De KitchenAid Artisan Mini is natuurlijk redelijk klein van formaat waardoor je hem ook gemakkelijk gebruikt voor eenpersoon gerechten. Zowel de keukenmachine als alle accessoires zijn gemaakt van gietijzer, waardoor hij heel stevig staat en je niet continu op hoeft te letten. Vooral bij het deeg voor de worstenbroodjes was dit erg prettig, aangezien het mixen toch al gauw een minuutje of 20-30 duurt. Je moet alles wel even met de hand afwassen, maar ook dat is zo gebeurd!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: