Home Kitchen Mijn zwak voor retro keuken accessoires

Mijn zwak voor retro keuken accessoires

by Christy | UJC

Mijn zwak voor retro keuken accessoires

Zoals iedereen om mij heen wel zal weten, ik ben helemaal gek op items met een gouden randje en alles wat een vintage gevoel geeft. Zo heb ik aardig wat spulletjes in huis die ik van mijn oma heb gekregen, bijvoorbeeld verschillende Perzische tapijtjes, een kristallen kandelaar die op het TV meubel staat maar ook diverse vintage keuken accessoires. Deze oranje schaaltjes zijn daar een mooi voorbeeld van.

Oma vertelde vroeger altijd al dat ze vroeger zo genoot met haar vijf broers en zussen als ze aan tafel een toetje kregen uit deze schaaltjes. Iedereen raadde dan voordat ze begonnen met eten welk stukje fruit er op het schaaltje stond en aten daarna zo snel mogelijk de yoghurt op om te kijken wie er gewonnen had. Naast dat ze qua stijl helemaal in mijn inrichting passen, zijn ze toch nog iets specialer doordat dit verhaal eraan vast zit. Niet zomaar retro keuken accessoires dus!

De jacht op vintage keuken accessoires

Naast dat ik veel retro keukenaccessoires heb gekregen van oma, heb ik ook nog heel veel geluk met de moeder van mijn beste vriendinnetje. Op brocante markten maar ook via haar Instagram account en website Guin.nl verkoopt ze de mooiste vintage keukenaccessoires en andere prachtige tweedehands woondecoratie. Toen ik pas verhuisd was heb ik drie retro rieten pannen onderzetters van haar cadeau gekregen waar ik echt elke dag nog super blij mee ben. Ik hou echt van deze combinatie op tafel. Overdreven gouden kandelaars en servies met gouden randjes met een retro look, waar wel echte vintage keuken accessoires naast staan.

Tijdloze vintage look-a-likes

Ondanks dat ik van echt vintage hou, zijn er ook een aantal eyecatchers waar ik gek op ben, wat eigenlijk meer retro keuken accessoires zijn. Zo ben ik dolgelukkig met mijn Wesco broodtrommel en mijn KitchenAid Mini, echt een pareltje! Verder staan er ontzettend veel bordjes, bakjes, glaasjes en andere prullaria met gouden randjes waar ik elke keer weer verliefd op ben als ik ze zie staan.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: