Home Kitchen Retro gouden kastje in de keuken

Retro gouden kastje in de keuken

by Christy | UJC

Goudkleurige kast van BePureHome

Voorheen was dit smalle stukje in huis bij de keuken maar saai. Ik wilde er eigenlijk een voorraadkast neerzetten, maar daar was het net te smal voor. Aan beide kanten zit een deur, dus het kon ook niet te diep zijn. Ik ben helemaal gek op goud, dus dit gouden open kastje kon ik natuurlijk niet laten staan haha! 

Het is een goudkleurige kast van BePureHome, een merk waar ik verschillende meubels, lampen en accessoires van heb. Al hun producten geven een retro gevoel, maar hebben wel een klassiek randje door de koper gouden accenten. Het is een merk van eigen bodem en veel producten worden ook in Nederland geproduceerd. Of dat ook voor dit gouden kastje geldt, durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Oh ja, en niet onbelangrijk, het is goed betaalbaar. Ik vind Dutchbone bijvoorbeeld ook een prachtig (Nederlands) merk, maar dat is toch een stukje duurder. 

Een beetje feminisme in de Nederlandse keuken

Dit goudkleurige kastje is inmiddels zo’n beetje omgetoverd tot een feministisch altaar. De lijst is van Desenio en heb ik gekregen van mijn twee beste vriendinnetjes. Een zwart-witte, jaren ’70 foto van een vrouw die heel eigenwijs spaghetti in lingerie eet. Typerend voor onze vriendschap, want ondanks dat we alle drie heel verschillend zijn, hadden we dit allemaal kunnen zijn haha!

Goudkleurig kastje met lifestyle boeken

Daarnaast liggen er ook twee prachtige boeken op dit gouden kastje, namelijk Feminist Saints en The Atlas of Beauty. De eerste is een bundel van vrouwelijke rolmodellen, zelfs vanuit een tijd waarin dit eigenlijk nog geen naam had. Met een enkele pagina per femininst, kun je gemakkelijk elke dag een bladzijde erbij pakken en je kennis wat opkrikken.

Geen zin om te lezen? Dan raad ik het tweede boek op dit goudkleurige kastje aan. The Atlas of Beauty van Mihaela Noroc, waarin ze 500 prachtige vrouwen van over de hele wereld gefotografeerd heeft. Check vooral ook haar Instagram. Sommige hebben een toelichting, anderen niet, maar ze zijn stuk voor stuk even indrukwekkend. In elk paar ogen zie je een uniek verhaal en het laat zien dat schoonheid zich in ontelbaar veel manieren uit. Een boek dat ik er regelmatig bij pak en waar ik altijd weer een beter gevoel aan over heb gehouden wanneer ik hem weer wegleg. Proud to be female!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: