Home Kitchen Zwarte hoekplanken met planten

Zwarte hoekplanken met planten

by Christy | UJC

Kale hoek opfleuren met hoekplanken

Het duurde even voordat ik spijkers in de muur wilde slaan, maar accessoires die ik neer kon zetten stonden zo’n beetje allemaal al klaar voordat ik de sleutel had. Er was eigenlijk maar een plekje waarvan ik niet direct wist wat ik ervan moest maken en dat was deze witte hoek. Ik heb er in het begin een staande plant neergezet, maar in de winter is dit geen succes door de verwarming. Resultaat: een vloer vol palmbladeren. Een meter verderop stond al een wandrekje met een lijst erboven, dus het moest helemaal iets anders worden én aan de muur. 

Zwevende hoekplank van WOOOD

Ik bedacht me dat er nog nergens plankjes aan de muur hingen, dus dit leek me een goede oplossing. Vanuit de woonkamer en eettafel kijk je recht op deze hoek, dus ik wilde niet dat je daar alleen tegen de zijkant van een plank zou kijken. Toch kon ik ook geen rechte wandplank hangen tegen de andere muur, want dan kon de haldeur niet meer helemaal open. Dilemma’s, dilemma’s! Toen kwam ik op het idee om hoek wandplanken te hangen. Na een uurtje Googelen vond ik de zwevende hoekplank van WOOOD. Echt een uitkomst! Super minimalistisch in zwart staal zonder dragers.

Hoek wandplank met planten

Vanzelfsprekend waren deze hoekplanken in de keuken niet bestemd voor boeken of kaarsjes, maar voor planten! Ik wilde graag zowel de hoogte als de diepte in werken, omdat de plek waar deze zwevende hoekplanken hangen echt een wit gat is.

Bovenin staat een Zamioculcas, een van de makkelijkste kamerplanten om bij te houden. Zowel de deur van de hal slaat open richting deze hoekplanken als die van de badkamer, dus het wil nog weleens voorkomen dat ik deze planten even uit het oog verlies. Een goede keuze dus! Onderin heb ik nu een Aeschynanthus gezet. Een hangplant die van licht houdt, maar geen direct zonlicht. Even afwachten of dit het juiste plekje is voor ‘m, maar tot nu toe gaat het goed. Voorheen stond er bovenin nog een hedera op deze hoekplank, maar die is naar buiten verhuisd, dus wie weet komt er binnenkort nog wel een plantenkind bij!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: