Home Livingroom Mijn collectie edelstenen

Mijn collectie edelstenen

by Christy | UJC

Ja, hier word ik nu echt super gelukkig van: edelstenen en woonaccessoires gemaakt van edelsteen. Ze zijn een lust voor het oog en creëren daarnaast ook een fijne energie in huis. Ik heb verschillende edelsteentjes in een schelp liggen in de woonkamer, maar ook een aantal exemplaren in de slaapkamer. Afhankelijk van hun werking bepaal ik waar ze een plekje krijgen in huis.

De gouden driehoek

De gouden driehoek in edelstenen taal staat voor Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist. Rozenkwarts zorgt voor extra liefde, zowel voor jezelf als naasten. Bergkristal voor helderheid, zodat je visie op het leven beter wordt. Amethist heeft weer een beschermende en zuiverende werking. Dit wordt de gouden driehoek genoemd, omdat het alle eigenschappen biedt die je in het algemeen nodig hebt in het leven. Ze zijn daarom erg fijn om ze op je nachtkastje te leggen voor een betere nachtrust, maar ook om ze in een zakje mee te nemen onderweg.

Ben je op zoek naar andere eigenschappen, dan kun je de werking per edelsteen opzoeken en kijken welke soort bij je past. Doorzichtige stenen zijn over het algemeen verhelderend, waar dichte stenen juist heel aardend zijn. Ook heeft elke kleur een andere eigenschap.  Zo zorgen blauwe edelstenen voor wijsheid en creativiteit en paarse voor geestelijke verdieping.

Edelstenen woonaccessoires zijn mijn fave

Zoals je weet ben ik helemaal gek op woonaccessoires. Dat is zelfs één van de redenen dat ik Urban Jungle Classics ben begonnen. Naast mooie meubels maken ze je interieur namelijk helemaal af en je kunt er gemakkelijk veel persoonlijkheid mee toevoegen. Het eerste jaar dat ik in mijn huis woonde voelde het nog een beetje leeg, maar inmiddels kan ik amper een plekje vinden waar ik nog wat neer kan zetten haha! Overal staan kandelaars, vaasjes en kaarsen, maar ook veel edelsteentjes of accessoires gemaakt van edelsteen.

Leuke interieur ideeën met edelstenen:

  • Agaatschijven op houders
  • Edelstenen theelichthouders, zoals deze Seleniet waxinelichthouder
  • Zeeppompjes van Rozenkwarts of Bergkristal
  • Mooie Seleniet schaaltjes of plaatjes om andere stenen op te leggen

Zoals je ziet kun je echt alle kanten om met deze parels. Ik word zelf altijd ontzettend rustig als ik naar ze kijk of ze bij me draag. Ook maak ik vaak een klein altaartje met edelstenen die op dat moment bij de stand van de maan passen bijvoorbeeld. Heerlijk relaxed om naar te kijken of een boek bij te lezen met een wierook stokje aan.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: