Home Livingroom Ode aan oma’s: een vintage Perzisch tapijt

Ode aan oma’s: een vintage Perzisch tapijt

by Christy | UJC

De warmte van een perzisch kleed

Ik hou heel erg van een knus interieur waar veel in gebeurt. Overal staan plantjes, kandelaars, boeken en andere prullaria en er zijn maar weinig lege plekjes te vinden in huis. Op de vensterbanken en tafels is dat prima, want er valt weinig stof. Op de vloer is dat echter een ander verhaal, vooral omdat ik geregeld Sarah (de hond van mijn ouders) als logé in huis heb. Op dat moment is stofzuigen echt een dagtaak en een vloerkleed dat gemakkelijk schoon te maken is, was dan ook een must toen ik op zoek ging naar een vloerkleed voor in de woonkamer. Ik vond een hoogpolig tapijt eigenlijk geweldig knus, vooral omdat je er met wat kussens ook lekker op kan zitten, maar dat zou echt onbegonnen werk zijn geweest. Uiteindelijk wees mijn oma me er op dat ze nog heel wat Perzische tapijten had liggen vanuit haar vorige huis. Ik was direct enthousiast, want deze zijn laagpolig, maar door de kleurrijke patronen geven ze wel een heel warm gevoel in huis. 

Een Perzisch vloerkleed zorgt voor kleur

De basis van mijn interieur zijn donkere houtsoorten met andere materialen in natuurkleuren. Geen aardse tinten, maar juist veel groen, geel en af en toe wat (donker)blauw. Een Perzisch tapijt sluit hier qua kleur over het algemeen mooi bij aan. Geen hele uitgesproken kleuren, maar warme en vaak donkere tinten die de overweldigende kleur van bijvoorbeeld de okergele bank mooi over laten lopen naar de lichte visgraatvloer. Het zorgt echt voor eenheid en er liggen er inmiddels ook al drie in huis haha!

Nu had ik natuurlijk het geluk dat ik deze Perzische tapijten van mijn oma kreeg, waardoor ik er ook wat gemakkelijker meer neer kon leggen en een vloerkleed geen grote kostenpost werd toen ik ging verhuizen. Zoals je op de foto ziet is de grootste een écht vintage Perzisch tapijt waar de kwastjes al wat van versleten zijn, maar dat brengt ook mooie herinneringen met zich mee!

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: