Home Livingroom Rondje Intratuin: Nieuwe woonkamer planten

Rondje Intratuin: Nieuwe woonkamer planten

by Christy | UJC

Mega collectie woonkamer planten bij Intratuin

Afgelopen week was het weer zo ver, ik ging een ochtendje naar de Intratuin met mijn moeder. Ik had met mezelf afgesproken dat ik op jacht zou gaan naar buitenplanten voor op het dakterras. Daarnaast had ik eigenlijk nog wel een grote woonkamer plant ‘nodig’, maar verder mocht ik niks meenemen. Dit ging natuurlijk gruwelijk mis haha! De buitenplanten staan inmiddels ook op hun plekje, maar ik heb toch wat meer woonkamer planten meegenomen dan de bedoeling was. Ik weet niet of het komt doordat het er overweldigend veel zijn, of dat de prijs me meestal ontzettend meevalt als ik de potjes optil, maar ik kan nooit zonder volle kar de Intratuin uit lopen.

Zó veel planten in de woonkamer

Ik ben een echte verzamelaar en het liefst zet ik elke vierkante centimeter vol in huis. Op zich geen probleem, maar zodra ik iets bemachtigd heb, kan ik er ook geen afscheid meer van nemen. Dat geldt niet alleen voor woonaccessoires en edelsteentjes, maar eigenlijk voor iedere aankoop. Zo heeft mijn moeder een aantal jaar geleden 24 lege mascara’s weggegooid en ben ik echt dagen bezig als ik een keer besluit om een kastje uit te ruimen. Gelukkig ben ik me inmiddels bewust van deze kleine verslaving en kan ik me redelijk inhouden, behalve als het op planten aankomt. Op de een of andere manier heb ik het idee dat het heel gezond is om veel planten in huis te hebben, want het zijn tenslotte levende wezens. Al heb ik geen idee of hier een bewezen theorie achter zit of dit gewoon iets is om mijn verzamelkwaal goed te praten haha!

Toen ik bij de Intratuin liep was het dus weer zover, ik heb ik een opwelling weer allerlei planten voor in de woonkamer gescoord. Ach, ik woon alleen en het is best gezellig om voor de planten in je woonkamer te zorgen. Ik zorg er wel altijd voor dat het makkelijk te onderhouden planten zijn zoals mijn nieuwe aanwinst de Peperomia, of de Zaagcactus. Die laatste staat inmiddels al ruim een jaar en ik heb er nog ooit echt naar om hoeven kijken. Ideaal, want ondanks mijn grote verzameling woonkamer planten, heb ik nog steeds niet echt groene vingers haha!

Grote plant in de woonkamer

Ik heb planten in alle soorten en maten, maar een grote plant in je woonkamer doet altijd statig aan, vooral als deze alleen in een hoek staat vind ik. Ik heb deze keer voor een Kentiapalm gekozen, prachtige planten voor in de woonkamer. Deze keer niet in een hoek, maar midden in de kamer, namelijk naast mijn open keukenkast. Dit zorgt voor wat meer scheiding tussen keuken en woonkamer. Ideaal dus voor huizen waar weinig afscheidingen tussen ruimtes zijn. Deze woonkamer plant is ruim een meter hoog, wat in een gemiddelde woonkamer toch al een flink formaat is. Het is een slanke plant, dus om toch wat meer body aan het geheel te geven, heb ik mijn Calathea erbij gezet. Deze stond eerst wat dichter bij de deur naar het balkon en kreeg telkens bruine bladeren, dus hopelijk doet deze plek hem goed!

Veel planten in je woonkamer geven je huis meteen een knusse uitstraling, vind je niet?

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: