Home Inspiration Top investering: een visgraat vloer

Top investering: een visgraat vloer

by Christy | UJC

Hoog op m’n wishlist

Een van de grootste investeringen in het interieur, maar eentje waar ik ontzettend blij mee ben: mijn visgraat laminaat vloer. Ik was al jaren fan van een visgraat vloer en letterlijk heel m’n Pinterest borden stonden er vol mee. Toen de kans eenmaal bestond dat ik écht een eigen appartementje kreeg en wist om hoeveel vierkante meters het zou gaan, ging ik me wat verder verdiepen in aanbieders, zoals Knulst Vloeren, maar ook kleuren, diktes én natuurlijk de prijs. Ik kwam tot de conclusie dat een parket visgraat vloer echt een heel duur grapje werd. Shit, ik moest dus toch uitwijken naar andere opties.

Diverse opties visgraat vloer afwegen

Ik heb daarna lang gekeken naar verschillende soorten houten vloeren, maar ik kon m’n gedachte toch niet van visgraat af zetten. Zoals ik inmiddels wist, is het ontzettend prijzig om een visgraat vloer te laten leggen in parket. Niet heel gek, want het leggen zelf is nogal een secuur werkje en dus echt vakmanschap. Ik ben daarom op zoek gegaan naar verschillende alternatieven, zoals PVC. Dit vond ik uiteindelijk toch te ver afwijken van echt parket, want dan klinkt de vloer ook echt anders wanneer je er overheen loopt. Uiteindelijk werd ik via via geïnformeerd over visgraat laminaat van een hele mooie kwaliteit. De planken zijn zo’n 12 centimeter dik, waardoor je zelfs als specialist eigenlijk het verschil met massief hout niet hoort. Uiteindelijk dus de perfecte tussenweg!

Laminaat visgraat

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet elke dag vol trots naar m’n vloer kijk als ik opsta of na het werk de voordeur open doe, maar ik kan me voorstellen dat je toch voor parket kiest als je niet naar de kosten hoeft te kijken. Uiteindelijk heeft dit toch de meest klassieke look en elke plank heeft een unieke structuur. Bij een laminaat visgraat vloer is dit natuurlijk niet het geval. Als je goed naar de vloer kijkt, zie je wel dat veel planken er precies hetzelfde uitzien.

Visgraat laminaat is wel heel slijtvast doordat de bovenste laag een soort plastic sticker is. Dit was voor mij ideaal met een hond die regelmatig komt logeren en nogal wat krassen achter kan laten. Een parket visgraat vloer slijt vaak wel wat sneller, maar ook dat heeft juist z’n charme vind ik. Ik ben zelf van mening dat ik geen betere keuze had kunnen maken, maar ik denk dat als ik budgetloos een vloer kon kiezen, ik toch voor een parket visgraatvloer was gegaan.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: