Home Personal A dream come true: alleen een huis kopen

A dream come true: alleen een huis kopen

by Christy | UJC

Ik ben drie jaar geleden mijn blog Urban Jungle Classics begonnen toen ik verhuisde naar mijn appartement. Een heerlijk plekje in het centrum van Waalwijk gevuld met Perzische tapijten, een okergele bank en veel plantjes. Op dat moment een droom die uitkwam en het is nog steeds een plek waar ik me ontzettend thuis voel.

In de tussentijd is er aardig wat veranderd in mijn leven. Zo ben ik bijna twee jaar geleden mijn eigen onderneming FANN. ONLINE gestart en heb ik 1,5 jaar geleden Goos geadopteerd. Dit zorgde ervoor dat de wens om te verhuizen steeds groter werd. Probleempje! Alleen een huis kopen is helaas lang niet zo makkelijk op deze huizenmarkt.. 

Een huis kopen als ondernemer

Allereerst is het niet zo makkelijk om alleen een huis te kopen, maar daar kwam ook nog bij dat dit als startende ondernemer nog wat moeilijker wordt. Zo zijn er vrijwel geen banken die hypotheken verstrekken aan ondernemers met een bedrijf dat nog geen drie jaar bestaat. Gelukkig was daar de Rabobank! Zij bieden een aantal andere opties en nemen veel meer factoren mee in de beoordeling of je als ZZP’er een hypotheek kunt krijgen.

Naast de duur van je ondernemerschap, kijken zij bijvoorbeeld ook naar de branche, hoeveel uren je moet maken om je omzet te behalen, hoe stabiel die maandelijks is en hoeveel opdrachten daaraan bijdragen. Ook kijken ze naar je leningen en hoeveel risico je loopt qua investeringen en gezondheid. Dit pakte bij mij als online marketeer gelukkig erg positief uit! De meeste klanten hebben een maandbudget waardoor mijn inkomsten goed in te schatten zijn. Daarnaast ben ik gestart met een laptop, telefoon en een kantoortje aan huis dus qua investeringen is het ook niet zo spannend. De branche is in Coronatijd alleen maar harder gegroeid én het moet wel heel gek lopen wil ik lichamelijk mijn werk niet meer kunnen doen.

I felt on top of the world toen ik dat gesprek uitliep! Yes, het werd tijd om serieus naar huizen te gaan kijken!

Alleen een huis kopen in Waalwijk

Na het gesprek bij de hypotheekadviseur van de Rabobank wist ik eindelijk naar wat voor type huizen ik kon gaan kijken. De droom was een ouder huis en het liefst rondom het centrum in Waalwijk. Ik wilde graag iets rustiger en landelijker wonen, maar idealiter kon ik ook nog’s avonds veilig naar huis fietsen. Ik heb maanden het aanbod in de gaten gehouden bij elke makelaar in Waalwijk en ben geregeld bij huizen gaan kijken. Vaak waren het jaren 30 woningen, maar dan viel me de afwerking tegen of moest er juist nog heel veel aan gebeuren. Dat laatste vond ik toch telkens te spannend om alleen aan te beginnen met mijn twee linkerhanden.

Vervolgens stond de huizenjacht even op een laag pitje. Ik wilde namelijk ook nog veel stappen zetten in mijn bedrijf: nieuwe samenwerkingen aangaan, van een eenmanszaak over naar een BV en ga zo maar door. Daarvoor waren ook investeringen nodig en was alleen een huis kopen op dit moment dan wel zo verstandig? Ik besloot het nog even aan te kijken, maar zoals dat meestal werkt kwam er toen natuurlijk een prachtig huis op mijn pad. 

Het huis van mijn dromen

Een makelaar die ik goed ken tipte me dat dit huis in de verkoop zou komen. Vervolgens ben ik zo brutaal geweest om te vragen of ze ervoor open stonden om het niet op Funda te zetten en het direct te verkopen. Voor de juiste prijs stonden ze daarvoor open en toen heb ik besloten te gaan bezichten. Wow, wat een fantastisch huis! Een vrijstaande woning uit 1890 die in 2016 helemaal gerenoveerd is in de oude staat. Een super knus huis met een grote tuin voor Goos én een ruimte achter het huis waar ik gemakkelijk een mooi kantoor kan maken. Perrrrrfect dus!

Ik voelde het meteen toen ik binnenstapte: dit huis is me op het lijf geschreven. Ik had ook direct een bedrag in mijn hoofd wat ik het huis waard vond. Voorheen vond ik dat lastig in te schatten, maar zodra je een aantal huizen heb bezichtigd, wordt dat wel een stukje makkelijker. De indeling van het huis, het aantal meters, het onderhoud van de woning, de keukenapparatuur, alles was mooier dan wat ik daarvoor had gezien. Uiteindelijk werden we het eens over de verkoopprijs en wist ik zeker dat dit huis mijn nieuwe thuis ging worden. De weken erna ben ik druk bezig geweest met het rondmaken van de hypotheek, verzekeringen afsluiten en het vinden van een notaris.

Benieuwd naar de toekomst

Nu alle officiële zaken geregeld zijn, kan ik de komende weken lekker dagdromen over mijn nieuwe huis en over alles waar ik daar mee kan beginnen. Een mooi kantoor maken, een moestuintje onderhouden, lekker barbecueën in de tuin. Ik kan niet wachten totdat het 1 juli is en ik de sleutel krijg! Daarna neem ik jullie natuurlijk weer mee in de inrichting van alle ruimtes.

Volg me op Instagram

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: