Home Roof terrace Beste aankoop ooit: Big Green Egg Medium

Beste aankoop ooit: Big Green Egg Medium

by Christy | UJC

Big Green Egg Medium

Na lang wikken en wegen was het dan eindelijk zover, ik heb een Big Green Egg Medium gekocht voor op mijn dakterras! Dat dit een prachtig apparaat is wist ik natuurlijk meteen, maar of ik er echt veel plezier van zou hebben hield me toch in twijfel. Ik ben namelijk nooit echt iets met BBQ’en gehad, behalve met het opeten zelf dan haha!

Toch hield het idee van gezellig BBQ’en op mijn dakterras me telkens bezig en aangezien we in deze gekke Corona tijd constant thuis zijn, leek me dit het ideale moment and boy was I right!

Verslaafd aan BBQ’en

Ik heb de afgelopen 3 weken meer gebarbecued dan gekookt en niet alleen met mooi weer. I’m addicted! Aangezien ik geen vlees eet, had ik altijd het idee dat een barbecue aanschaffen een beetje nutteloos was. Mijn ouders hebben afgelopen jaar een Big Green Egg gekocht en sindsdien kreeg ik er steeds meer zin in om zelf ook wat meer te gaan barbecuen. Op een keramische barbecue (zo’n eitje weet je wel) kun je namelijk veel meer dan een beetje worstjes en speklappen bakken. Je kunt er zelfs een heuse oven van maken en er pizza’s of bijvoorbeeld ratatouille op maken. Echt top, ook voor de vegetariër!

BBQ’en in Corona tijd

Aangezien het nogal een prijzige aankoop is en ook eentje voor het leven, heb ik een tijdje getwijfeld over de juiste maat. Uiteindelijk koos ik voor de Big Green Egg Medium, echt perfect voor een dakterras. Niet overweldigend groot, maar je hebt zeker genoeg ruimte om voor 6 personen te barbecueën. Nu we in deze gekke periode zitten waarbij we eigenlijk constant thuis zijn, komt het nogal eens voor dat er wat meer eters komen en BBQ’en is ook nog eens een leuke bezigheid. Daarnaast kun je buiten ook wat makkelijker afstand houden dan aan tafel in de keuken. Er was dus geen beter moment om de knoop door te hakken.

Ik heb inmiddels ook al heel wat accessoires gekocht om nieuwe recepten te proberen. Verschillende maten gietijzeren pannetjes zodat ik volledige gerechten in één keer kan bereiden, rookhout om te experimenteren met smaak en ik weet al wat de volgende aankoop wordt: een pizzasteen. Ik ben echt dol op pizza, zelfs van Dr. Oeker uit het vriesvak van de Appie, dus laat staan als ik ze helemaal zelf op deze beauty kan bereiden!

Sinds ik zoveel aan het barbecueën ben, kwam ik erachter dat de nadruk in dit wereldje nog aardig op vleesgerechten ligt. Het leek me leuk om daar wat verandering in te brengen, dus mocht je wel wat inspiratie kunnen gebruiken, check dan mijn BBQ recepten met vis.

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: