Home Roof terrace Rondje Intratuin: nieuwe dakterras planten

Rondje Intratuin: nieuwe dakterras planten

by Christy | UJC

Dakterras inrichten met planten

Afgelopen donderdag was het weer zo ver, mijn halfjaarlijkse rondje Intratuin. Ik ben helemaal gek op planten en vind altijd wel weer wat ruimte in huis om meer groene vrienden neer te zetten. Daarnaast moet ik ook eerlijk bekennen dat er af en toe eentje sneuvelt haha, waardoor ik de collectie weer wat aan moet vullen. Deze keer ging ik niet zozeer voor de planten in huis, maar voor nieuwe dakterras planten. Ik heb laatst een gezellig houten plantenkastje van de IKEA gescoord en daar horen natuurlijk wat plantjes op te staan. Binnen hou ik meer van groene planten, buiten vind ik wat extra kleur en een bloemetje wel heel gezellig.

Een makeover voor mijn dakterras

Afgelopen zomer heb ik eigenlijk niets aan de inrichting voor buiten gedaan. Dit was de eerste zomer in mijn nieuwe huis en ik vond het belangrijker dat binnen alles op orde was. Ik heb vorig jaar een klein zwart picknicksetje neergezet en een opblaaszwembad, dus dit jaar werd het tijd om uit te breiden. Natuurlijk wilde ik het dakterras inrichten met planten, veel planten! Ik had meteen voor ogen om een hele jungle te bouwen, maar planten zetten op een dakterras is toch net weer wat anders dan in de tuin, aangezien je natuurlijk alles in potten neer moet zetten. Planten met veel wortels en die flink wat grond nodig hebben, vielen hierdoor eigenlijk al af.

Ideale dakterras planten

Ik neem nooit al te veel bloemetjes, omdat ik het fijn vind als planten langer dan een seizoen blijven staan en voor mijn gevoel is dat met bloeiende plantjes niet het geval. Dat kan ook zeker aan mijn verzorging skills liggen haha! Ik heb nu toch een plantje met een roze bloemetje gescoord, namelijk een ballonklokje en deze zou een aantal seizoenen mee moeten gaan. Ook heb ik een Portulaca meegenomen. Deze staat maar één seizoen, maar is wel een heel sterk plantje met dikke, vette blaadjes wat de kans in ieder geval verkleind dat ik hem in een enkele zomer verpest krijg.

Winterharde planten dakterras

Ik heb dus geprobeerd dakterras planten te nemen die gemakkelijk te onderhouden zijn en een tijdje mee zouden moeten gaan. Daarnaast is het natuurlijk fijn als het winterharde planten zijn. Dat betekent dat ze niet alleen meerjarig zijn, maar ook groen blijven in de winter. Ik heb nog een sideproject op het dakterras, namelijk een bamboerek die ik wil laten begroeien met planten. Daar heb ik nu eindelijk klimop voor gekocht en tegenaan gepland. Daarnaast ook nog twee soorten Clematis voor wat bloemetjes. Ze zitten pas net in de grond, dus of dit project van de grond komt, vertel ik je later! 😉

Laat een reactie achter

Interessant voor jou: