Home Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie

by Christy | UJC

Kun je wel wat ideeën gebruiken bij het inrichten van je slaapkamer of ben je gewoon benieuwd hoe het er bij een ander uitziet? Dan zit je precies goed! Je vindt hier slaapkamer inspiratie vanuit mijn eigen huis.

Persoonlijke inspiratie voor je slaapkamer

Toen ik begin 2019 de sleutel van mijn appartement kreeg was het eindelijk zo ver. Ik kon mijn huis in gaan richten! Aangezien het nieuwbouw was, moest ik over veel meer nadenken dan alleen de inrichting van de slaapkamer, maar dit was wel één van de belangrijkste ruimtes. Uiteindelijk betekent een fijne, rustige slaapkamer ook een uitgerust gevoel. Ik had voorheen bij mijn ouders gewoond, in verschillende studentenkamers en een studio, dus ik was inmiddels wel gewend aan het inrichten van een slaapkamer. Wel was dit de eerste keer dat de slaapkamer echt alleen een slaapkamer zou zijn in plaats van een slaapkamer, woonkamer en opberghok dus ik kon wel wat slaapkamer inspiratie gebruiken. 

Wooninspiratie voor een slaapkamer met rustige accenten

Wat ik dus erg belangrijk vond, was dat de slaapkamer een rustige omgeving zou worden. Dit is voor mij erg lastig, want ik ben echt een verzamelaar en vind alles prachtig wat een gouden randje heeft. Het liefst had ik een hoogpolig vloerkleed neergelegd, allerlei gouden lijsten boven het bed gehangen en een stoel neergezet met mijn halve kledingkast eroverheen. Ik heb er bij het opdoen van wooninspiratie voor de slaapkamer dan ook expres op gelet dat ik geen stijltje koos waar dit eigenlijk bij hoort, zoals ik in de woonkamer bijvoorbeeld wel heb. Uiteindelijk heb ik de meeste accessoires pas na enkele maanden aangeschaft en heb ik veel langer nagedacht over wat ik neer wilde zetten dan in andere ruimtes omdat ik me hier zo bewust van was. Over al deze items en de gedachte eromheen lees je meer op deze blog, dus hopelijk doe jij daarmee weer wat inspiratie voor jouw slaapkamer op!